Risotto cu legume de primavara

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g orez,
  • 3 cepe verzi,
  • 150 g fasole verde,
  • 200 g mazare,
  • 200 g dovlecei,
  • 1 morcov,
  • 100 g unt,
  • 2 cuburi de supa concentrata de legume (Knorr, Vegeta etc),
  • 10 ml vin alb sec,
  • 30 g parmezan (cascaval),
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Se curata fasolea, se rupe bucati (circa 3 cm), se baga intr-o oala cu apa sarata clocotita si se fierbe 7 minute. Dovleceii se taie rondele, se alege mazarea, se taie marunt morcovul curatat si spalat. Se pune la fiert un litru de apa, se adauga cuburile de Knorr, se lasa sa se dizolve, se amesteca si se ia oala de pe foc. Intr-o tigaie, se incinge untul (50 g) si se caleste timp de 5 minute ceapa tocata marunt (la foc mic). Se adauga orezul si se amesteca pana ce boabele devin translucide. Se toarna vinul alb si jumatate din apa cu Knorr. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba la foc foarte mic adaugand cate putina zeama, pe masura ce orezul o absoarbe. Intr-o cratita cu apa sarata (clocotita) se pun la fiert mazarea si morcovul, se lasa 5 minute, apoi se introduc rondelele de dovlecei, se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc si se scurg. Se incorporeaza legumele fierte in risotto si se mai lasa sa dea cateva clocote. Cand orezul s-a fiert, se stinge focul si se adauga untul ramas. Se amesteca si se lasa 3 minute sa se odihneasca. Se serveste decorat cu felii de parmezan (cascaval).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise